Tofino

Tofino

Tofino, en dansfilm i stop motion, är resultatet av ett experimentellt samarbete mellan den svenska koreografen Jennifer Drotz Ruhn och fotograf Brian Vass samt kompositör Stuart Docherty från Skottland.

Jennifer Drotz Ruhn är en svensk frilansande dansare och koreograf som delar sin bas mellan Stockholm och den skotska östkusten där hon under flera år studerat och arbetat. Som koreograf har hon en ständig strävan att skapa genuina och mänskliga porträtt: emotionellt men osentimentalt, subtilt men kraftfullt, oförutsägbart och ärligt.

Brian Vass är fotograf och filmare från Skottland som arbetar med dansare, luftakrobater och musiker. Han är inspirerad av utmaningen att översätta människors passioner i fotografier och filmer.
Stuart Docherty är en skotsk samtida kompositör, låtskrivare och kritikerrosad gitarrist som aldrig begränsar sig till ett fack. Efter att ha arbetat i nära samarbete med flera koreografer har han funnit ett stort intresse i att komponera för en så visuellt stimulerande konstform som dans.